سانروف خودرو چیست و انوان سانروف
سانروف خودرو چیست و انوان سانروف
اگر از طرفداران دنیای خودرو باشید، به احتمال زیاد تا به حال نام سانروف خودرو به گوشتان خورده باشد. ولی آیا میدانستی که سانروف هم انواع مختلفی دارد که هر کدام کاربرد متفاوت به کاربر ارائه میدهد؟ با ما همراه باشید تا نگاهی به سانروف خودروها بیاندازیم و با انواع آن آشنا بشویم. بعد از نگاهی مختصر به تعریف سانروف و تاریخچه آن، 5 مورد از انواع سانروف را به شما میگوییم.
سانروف خودرو چیست؟
سانروف یا همان سقف شیشه ای خودرو، قطعهای است که علاوه بر زیبایی، به منظور ورود جریان هوا و عبور نور بیشتر به داخل اتاق خودرو، مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجاییکه این قطعه دارای یک پنل شیشه ای متحرکی است، به سرنشینان خودرو اجازه می دهد تا با تنظیم آن در زاویه مورد نظر، جریان عبور هوا و میزان نور داخلی خودرو را تغییر دهند.
سانروف اولین بار توسط چه شرکت و خودرویی مورد استفاده قرار گرفت؟
سوال خیلی خوبی است! در جواب باید بگوییم که اولین بار این شرکت NASH MOTOR بود که سانروف را به عنوان یک قطعه سفارشی در سال ۱۹۳۷ معرفی نمود. بعد از اختراع این امکان، شرکت فورد در سال ۱۹۷۳ این قطعه را وارد خط تولید خود کرد. سانروفها از لحاظ نحوه مکانیزم عملکرد به دو گروه دستی و الکتریکی تقسیم میشوند. دسته اول فاقد موتورالکتریکی و دسته سیم و قطعات الکترونیکی است و عملکرد آن کاملا بصورت دستی انجام میشود. اما در نوع الکتریکی آن، کنترل کلیدهای مربوطه، باعث باز یا بسته شدن سانروف خودرو میشود.
اما حالا که کامل متوجه شدید که سانروف در خودرو چیست و چه کاربردی دارد، اجازه دهید با یکدیگر نگاهی به انواع مختلف سانروف بیاندازیم.
سانروف پاپ آپ (Pop-Up):
در این نوع از سانروف، پنل سانروف می تواند بطور کلی از روی سقف برداشته شود که دراین حالت سقف کاملا به اندازه پنل مربوطه باز میشود . همچنین این پنل می تواند بر روی سقف خودرو قرار گیرد و با آن زاویهایرا بسازد که از طریق آن هوا وارد کابین خودرو شود. بعلت لزوم تغییرات در تزئینات داخلی سقف, نصب آن در خط تولید آسانتر و به صرفه تر از نصب به صورت After market انجام میشود.
سانروف جمع شونده (Folding):
در این نوع از سانروف، پنل شیشه ای مابین سقف فلزی خودرو و تزئینات داخلی خودرو (زیر سقف) قرار می گیرد. لذا پنل می تواند بطور کامل به عقب رفته و از بیشترین فضای برش خورده روی سقف جهت عبور هوا بهره گیری گردد. عملکرداین سانروف نیز از نوع الکتریکی می باشد.
قطعه سانروف ممکن است به عنوان یک تجهیز اصلی (OEM) درخط تولید توسط شرکت سازنده خودرو، بر روی خودرو نصب گردد و یا همچنین امکان دارد بر حسب سفارش مشتری توسط شرکت های ذیصلاح به عنوان یک قطعه سفارشی به صورت AFTER MARKET بر روی خودرو نصب گردد.
شرکت خودروهای سفارشی ایران خودرو( آپکو) در راستای مرتفع نمودن نیاز مشتریان محترم برای نصب سانروف، پس ازانجام بررسی های لازمه، محصول سانروف COCO را جهت نصب بر روی خودروهای خانواده ، ۲۰۶ ،۲۰۷ و رانا به مشتریان محترم معرفی و عرضه می نماید.
لازم به ذکر است با توجه به اهمیت نصب این قطعه، در حال حاضر نصب سانروف در شرکت خودروهای سفارشی ایران خودرو زیر نظر کارشناسان ذیربط و با تحویل برگه تایدیه نصب به مشتری انجام می شود . شرکت آپکو تنها مرجع ذیصلاح از سوی شرکت مادر برای نصب این قطعه به صورت AFTER MARKET و با حفظ گارانتی خودرو می باشد و بدیهی است نصب سانروف در مراکز متفرقه ,ضمن ایجاد عوارض جانبی احتمالی برای خودرو ,گارانتی را نیز باطل نموده و همچنین هنگام فروش خودرو معضلاتی را برای دارنده خودرو به وجود خواهد آورد.
سانروف پانورامیک (Panoramic) :
این مدل از سانروف ها جدیدا اختراع شده اند که از دو پنل شیشه ای بزرگ تشکیل می شوند و سرنشینان جلو و عقب رو جداگانه می توانند از آن استفاده کنند.
سانروف داخلی (In-Built):
سانروف هایی که پنلشان وارد سقف اتومبیل می شود را سانروف داخلی میگویند. در قدیم این نوع سانروفها فلزی و همرنگ بدنه رنگ طراحی میشدند؛ ولی امروزه جنس این گونه سانروفها از شیشه است.
سانروف اسپویلر (Spoiler):
در این نوع از سانروف، ضمن آنکه پنل شیشه ای می تواند با سقف خودرو جهت ورود هوا دارای زاویه باشد، همچنین می تواند به مقدار محدودی به سمت عقب خودرو حرکت نموده و باز شود. میزان باز شوندگی توسط کلیدهای فرمان قابل کنترل می باشد. این سانروف ها از نوع الکتریکی بوده و برای خودورهای با سقف کوچک مناسب می باشند.
حالا که با انواع سانروف آشنا شدید و فهمیدید که هر کدام چه ظاهر و کاربردی دارند، در هنگام خرید خودرو دیگر هیچ سوالی پیرامون نوع سانروف پیش نمیآید.
- ۹۸/۰۶/۲۸